SNEEK – Bij de brandweer kwam zondagavond een melding binnen om met spoed naar de Pinksterbloem te gaan. Via de melding werd een mogelijk gaslek doorgegeven bij zwemschool Splash.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De melding kwam rond 21:15 uur binnen, maar werd in plaats van de zwemschool, vanaf een hele andere locatie door gegeven. Dit bracht wat verwarring bij de brandweerlieden, die daarop opzoek waren naar de melder. Via de meldkamer werd later duidelijk dat de exacte locatie even verderop bij een fietsbrug was.

Eenmaal ter plaatse verklaarde de melder dat hij een sissend geluid vanuit de brug had gehoord. De brandweer hoorde echter niks en uit een meting werd duidelijk dat er geen gas vrij was gekomen.

Hierop werd besloten om een bout van de brug los te draaien, maar zonder resultaat. Na het vastdraaien van de bout werd het sissend geluid wel waargenomen.

De bevelvoerder legde de melder uit dat dit geluid was ontstaan doordat de brug vacuüm trok. Door de warmte van afgelopen dag, is de bout mogelijk uit gaan zetten. Doordat het ’s avonds afkoeld, trok de brug weer lucht aan. De lucht was vervolgens het gene dat het sissende geluid veroorzaakte.