WORKUM – Bij een felle fictieve brand op een bovenverdieping in een voormalig winkelpand aan het Noard heeft de brandweer zaterdag meerdere mensen moeten redden.

De nieuwe eigenaar van het pand was met meerdere mensen aan het klussen. In het gebouw werd met onder meer verfbranders geprobeerd om de verf van de kozijnen en muren te halen. Dit ging op een gegeven moment fout waardoor een forse brand ontstond. Hierdoor raakten een aantal mensen ingesloten.

De brandweer heeft een tweetal slachtoffers via de zijkant van het gebouw weten te redden. Vervolgens kon de brand op de bovenverdieping geblust worden. Ook in de winkelruimte moest worden geblust omdat het vuur was doorgeslagen naar beneden. Uiteindelijk had de brandweer het vuur onder controle. Twee mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Voor de winkel had toevallig nog een aanrijding plaats gevonden tussen twee auto’s met een Cambuur-supporter en een Heerenveen-supporter. De twee gingen met elkaar op de vuist. In afwachting van de politie probeerde de brandweer de gemoederen tussen beide te sussen.

Brandweerwedstrijd
Het bovenstaande verhaal was het scenario van de gewestelijke brandweerwedstrijden in Workum. Negen korpsen uit Drenthe, Groningen en Friesland namen deel. De eerste drie korpsen gaan door naar de tweede ronde in het Groningse Haren. ’s Avonds werd bekend dat brandweer Veenhuizen het scenario het best had doorlopen. Brandweer Peize werd tweede en de bedrijfsbrandweer van Philips uit Drachten werd derde.

1. Veenhuizen
2. Peize
3. Philips CL
4. Finsterwolde
5. Wagenborgen
6. Surhuisterveen
7. Vlagtwedde
8. Zwinderen [buiten tijd]
9. Heerenveen [buiten tijd]

112Fryslan