Brandweer oefent op scheepsbrand

LEEUWARDEN – Woensdagavond 11 April en donderdagavond 12 April werden er op industrieterrein West twee brandoefeningen gehouden.

DAG 1
Woensdagavond was er een oefening op de James Wattstraat. Korpsen uit Hallum, Buitenpost, Dokkum en Kollum namen hier deel aan. Zij moesten een brand bestrijden op een schip. In het schip zaten vier slachtoffers die de brandweerlieden er uit moesten halen. Daarnaast was het de taak aan de brandweerlieden de brand zorgvuldig te blussen.

DAG 2
Donderdagavond werd de oefening gehouden aan de Lorentzkade. Ook deze keer ging om een oefening van een scheepsbrand. Dit keer waren het de korpsen uit Stiens, Menaldum, Ternaard en Anjum die deelnamen. Als eerste kwam Stiens ter plaatse. Deze hebben de eerste slachtoffers gered en zijn begonnen met het blussen van de in scene gezette brand. Al gauw kwamen ook korpsen Menaldum en Anjum ter plaatse. Ook deze moesten slachtoffers redden en blussen. Als laatste kwam het korps uit Ternaard ter plaatse die ook zogenaamd ingezet werd bij de brand. En om alles af te oefenen, werd er zogenaamd een brandweerman van het korps Stiens onwel. Brandweerlieden en ambulancepersoneel moesten dit goed zien op te lossen.

Video Robin Kiestra: DAG 1
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qA6VBGLlVHo[/youtube]

Video DAG 2:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AKDUDTuXses&feature=youtu.be[/youtube]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan