FRYSLÂN – Brandweer Fryslân zoekt vrijwilligers voor de korpsen in Harlingen, Franeker, Menaam en Hallum.

In Harlingen werd maandagavond een demonstratie gegeven van de specialismen van de brandweer, namelijk technische hulpverlening, brandbestrijding en het redden van personen op hoogte.

Tijdens deze demonstratie werden de burgemeesters uit de verschillende gemeentes als slachtoffer ingezet. Burgemeester Roel Sluiter van Harlingen zat “bekneld” in een voertuig welke tegen een woning aan was gereden. De burgemeesters van Franeker en Harlingen zaten vast op het dak van de woning en werden met behulp van de hoogwerker gered.

De oefening is in het kader van een wervingscampagne voor vrijwillige brandweermedewerkers in de afdeling Noordwest van de Brandweer Fryslân. Verschillende brandweerposten zijn op zoek naar nieuwe collega’s. Waaronder Harlingen, Franeker, Menaam, Stiens en Hallum.

Om bewoners van deze plaatsen enthousiast te maken voor de vrijwillige brandweer, zijn flyers en uitnodigingen voor een informatieavond verstuurd aan omwonenden van de genoemde kazernes.

Mocht u interesse hebben om te gaan werken bij de vrijwillige brandweer in Fryslân, neem dan snel een kijkje op www.brandweerfryslan.nl (of klik) of download hier de wervingsfolder.

 

redactie nw