LEEUWARDEN – Op zaterdag 13 juni a.s. is het weer zover. Dan organiseert Brandweer Leeuwarden weer een open dag van 12.00 tot 17.00 uur op het terrein van de brandweerkazerne aan de Aldlânsdyk.

Deze open dag wordt om 12.00 uur op ludieke wijze door Burgemeester Ferd Crone geopend.
Vervolgens gaan de ”Graham Lowlanders” de Schotse doedelzakmuziek op traditionele wijze ten gehore brengen. Gedurende de middag gaat de band nog een aantal optredens verzorgen.

Tijdens de open dag zijn veel hulpverlenende organisaties aanwezig waarmee de brandweer samenwerkt in verschillende situaties. De landmacht, de luchtmacht, de reddingshondengroep en Veilig Verkeer Nederland zijn slechts een klein aantal van deze deelnemers. In samenwerking met het Friesland College is er voor jong en oud een zeer gevarieerd programma gemaakt waarin veel te bekijken en te doen valt .

De ingang van de open dag is de achteringang van de brandweerkazerne, deze is via het parkeerterrein van de Albert Heijn XL te bereiken. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid, adviseert de brandweer om met de fiets naar de open dag te komen.

Tijdens de vorige open dag in 2007 kon Brandweer Leeuwarden op maar liefst 2400 bezoekers rekenen.

Noteert u deze datum alvast in uw agenda.

112Fryslan

})