LEEUWARDEN – Donderdagavond rond acht uur moest de brandweer voor een schoorsteenbrand naar de Ludolf Bakhuizenstraat.

Door geparkeerde auto’s was het voor de tankautospuit al lastig om bij de woning te komen. Voor de hoogwerker werden eerst een aantal auto’s uit de straat gehaald, daarna kon de hoogwerker met moeite achteruit de straat in langs een geparkeerde auto.

Bij het opstellen van de hoogwerker trad deze in storing, het stempelen kon niet voltooid worden. Daarom werd maar ouderwets de ladder erbij gepakt. Met ademlucht op kon een brandweerman vanaf het dak de schoorsteen vegen met een ramoneur. Brandende en smeulende restanten werden uit de woning gehaald en buiten geblust. Ook werd de brandslang boven op het dak ingezet. Rond 21:30 uur was de brandweer nog bezig maar was de schoorsteenbrand wel onder controle.

De stempels van de hoogwerker wouden ook niet meer inschuiven. Diverse dingen werden geprobeerd om de storing op te lossen. Een brandweerman uit Harlingen kwam ter plaatse en kon samen met zijn collega’s de stempels via de noodbediening in laten schuiven. Waarschijnlijk zal er een specialist ingeschakeld worden om de storing op te lossen.