DE KRIM (OV.) –  Zaterdag werden weer op verschillende plaatsen in het land brandweerwedstrijden georganiseerd. Doordat het korps van Jubbega volgende week zelf de wedstrijden organiseert mochten zij naar die in de Krim. De ploeg behaalde hier een schitterende 1e plaats.

De melding kwam bij de groep binnen als automatisch brandalarm in een bijgebouw. Bij aankomst van de ploegen moest er snel gehandeld worden. Een ”boef” kwam bij het zien van de eerste brandweermannen van een ladder af, en ontkende alle betrokkenheid en was hier niet bekend. Achteraf gezien was hij de bestuurder van een auto, en had hij net een molotovcocktail naar binnen gegooid en hierdoor was brand ontstaan. Een buitenlandse auto was een schuur binnen gereden en hier lag een slachtoffer onder. Deze moest van binnenuit gered worden. Daarvoor moest eerst de stroom afgesloten worden om veilig te werken. Door een deur van het slot te verwijderen konden de brandweermannen naar binnen om het slachtoffer te redden.

De groep uit Jubbega deed dit volgens de jury het beste en behaalde het hoogst aantal totaalpunten. Om 19:30 was de prijsuitreiking in een loods naast de kazerne in de Krim. De nummers 1,2 en 3, Borne en Lemelerveld, gaan door naar de gewestelijke wedstrijden in Denekamp op 21 mei.

Zelf ook een brandweerwedstrijd zien? Kom dan zaterdag 16 April naar Jubbega voor de brandweerwedstrijden in de klasse 112. Vanaf 08:00 uur bent u welkom op de kazerne in deze plaats.

Ook in Balk werden brandweerwedstrijden gehouden, hieronder een link naar de collega’s van flitsnieuws.

“Liefde voor het brandweervak”; bij de brandweerwedstrijd in Balk

Jelle de Vries