LEEUWARDEN – In de achtertuin van een woning aan de Karel Doormanstraat zijn vrijdagmiddag vaten met daarin gevaarlijke stoffen aangetroffen.

Handhavers schakelden de brandweer in, omdat voor hun niet duidelijk was, wat er in de vaten zat. De brandweer kwam met een tankautospuit en de officier van dienst ter plaatse om onderzoek te doen naar de inhoud van de vaten. Met ademlucht op gingen twee brandweermannen de achtertuin in. Ook de politie kwam ter plaatse.

Na onderzoek bleek dat er inderdaad sprake was van één of meerdere gevaarlijke stoffen. Omdat er geen direct gevaar was kon de brandweer weer retour kazerne. Wel moest de achtertuin direct leeggehaald worden, omdat de stoffen brandgevaarlijk zijn. Ook een te lange blootstelling aan zonlicht zou gevaar kunnen veroorzaken. Een gespecialiseerd bedrijf, onderdeel van Omrin, heeft samen met handhavers de achtertuin leeggehaald.

De persoon die de vaten in de achtertuin had geplaatst was niet de bewoner, deze persoon werd wel gevraagd om zich bij de woning te komen melden. Toen hij eenmaal ter plaatse was bleek de man nog enkele dagen gevangenisstraf open te hebben staan, hij is daarop door de politie aangehouden.