LEEUWARDEN – Zaterdagochtend en middag zijn er speciaal voor gehandicapte kinderen activiteiten georganiseerd in de binnenstad van Leeuwarden.

Brandweer en EHBO werkten mee aan deze dag. De kinderen konden in de draaimolen, spuiten met een echte brandweerspuit, in de brandweerauto zitten en meevaren op bootjes.

Om de dag zo goed mogelijk te laten verlopen is er groot uitgepakt door de organisatie. De brandweer kwam met diverse wagens, twee zangkoren, een draaimolen en diverse boten, waar de gehandicapte kinderen op konden varen. Er is voor de boten een speciale route afgelegd, waaronder langs ijssalon La Venezia. Hier kregen de kinderen, ouders en begeleiders ijs.

Omdat kinderen in rolstoelen moeilijk aan boord van de boten waren te krijgen, werd de hoogwerker van de brandweer opgesteld om vervolgens de kinderen in de rolstoel in het bootje te hijsen.

Het weer op deze dag zat mee, het was niet te warm en niet te koud en het bleef droog met zo nu en dan de zon er bij. Een geslaagde dag voor de organisatie.

Video:
[zideo]http://zideo.nl/index.php?zideo=6c6f4f546d31733d&playzideo=6c4947556f6c3972[/zideo]

112Fryslan