OUDEHASKE – Maandagochtend tweede paasdag werden rond half acht de hulpdiensten gealarmeerd voor een auto op de kop te water op de A7.

Voor een melding voertuig te water worden standaard diverse hulpdiensten opgeroepen. Voor dit ongeval werden brandweer duikers uit Sneek, een tankautospuit uit Tjalleberd, oppervlakte redders uit Grou en een hulpverleningsvoertuig met kraan uit Leeuwarden gealarmeerd. Daarnaast werden ook ambulance en politie met spoed ter plaatse gestuurd.

Een automobilist reed met zijn auto van Heerenveen richting Joure toen hij nabij hectometerpaal 139,6 L in de berm kwam. De auto kwam op de kop in een ondiepe sloot tot stilstand. De brandweer van Tjalleberd heeft de inzittenden uit de auto geholpen. Met een ladder/loopplank werden ze vervolgens vanuit het weiland over de sloot geholpen. Ze zijn door ambulancepersoneel opgevangen. Het is niet bekend of er iemand naar het ziekenhuis gebracht is.

De extra brandweer zoals duikers en hulpverleningsvoertuig werden onderweg geannuleerd. Berger Hof heeft de auto geborgen.

Meer foto’s op Flitsnieuws.nl

Ook bij Terwispel op de A7 ging het mis: http://www.flitsnieuws.nl/2016/03/28/voertuig-sloot-aanrijding-a-7-terwispel/

112Fryslan