LEEUWARDEN – Dinsdagmiddag gingen de piepers van de brandweer Gytsjerk voor een dier in de sloot tussen de spoorlijn Leeuwarden <--> Groningen

De brandweer die met de ts en een pm busje uitrukken gaan ter plaatse bij de golfclub, nadat ze daar niet verder konden met de ts werd het materiaal overgeladen in het pm busje en zo werd de golfbaan opgereden om naar het dier te zoeken. Bij de sloot aangekomen moesten de brandweermannen verder langs het treinspoor lopen omdat ze niet verder konden met de auto. Na een paar honderd meter zoeken werd uiteindelijk het paard gevonden.

na een aantal pogingen om het beest er zelfstandig uit te krijgen lukte niet en daarop zijn twee brandweermannen het water in gegaan om een touw om het dier te doen. omdat het beest in paniek was mislukte dit ook een paar keer. Uiteindelijk is het toch met veel moeite gelukt om het dier eruit te krijgen.

Toen het paard uit het water was, werd die opgevangen door zijn vriendjes die in het weiland stonden toe te kijken watvoor avontuur het paard heeft meegemaakt.

Foto’s Robert-Jan Boonstra, Michel Stienstra

112Fryslan