AUGUSTINUSGA – Ongeruste buren hebben zondagavond laat de brandweer gebeld omdat de rookmelder afging bij een woning waar nog mensen binnen waren.

De buren die 112 belden hadden al aangebeld en aangeklopt maar kreeg geen contact met de bewoners. Omdat het om een gezin met twee kinderen ging kwamen zowel de brandweer, politie als de ambulance met spoed ter plaatse. De brandweerlieden van Surhuisterveen die nog onderweg terug waren van een verkeersongeval, reden direct door en waren snel ter plaatse. De collega’s van Buitenpost kwamen ter assistentie.

Na een snelle verkenning werd niets vreemds aangetroffen wat wees op bijvoorbeeld brand. Echter omdat het gezin nergens op reageerde was er wel haast bij, de achterdeur werd geforceerd. Een hond kwam al snel op de brandweer af en op de verdieping werd het slapende gezin aangetroffen. Er bleek gelukkig niets aan de hand te zijn met de jonge kinderen en de ouders.

De volledige woning werd door de brandweer gecontroleerd, zowel visueel als met de 4-gas meter. Er bleek niets aan de hand te zijn, de rookmelder had een vals alarm gegeven. De kinderen hebben voor de schrik een goodbeer gekregen.

Foto’s Brandweer Surhuisterveen

Redactie