Voorpagina > Brandweer en Wetterskip oefenen brand bij het Woudagemaal
2. Regio Leeuwarden E.O.

Brandweer en Wetterskip oefenen brand bij het Woudagemaal

Brandweer en Wetterskip oefenen brand bij het Woudagemaal

LEMMER – Wetterskip Fryslân heeft maandagavond samen met de brandweerkorpsen van Lemmer en Echten een brandoefening gehouden bij het Woudagemaal.

De oefening werd gehouden in een kleine loods achter het Woudagemaal. Daar stonden ook tanks waarin stoffen zijn opgeslagen. In de loods ontstond door onbekende oorzaak brand, waarbij twee werknemers binnen achterbleven. Bij aankomst van de eerste tankautospuit was alleen duidelijk dat er een werknemer vermist werd.

De brandweerlieden werden opgevangen door een meneer die in paniek nog aan wist te wijzen waar de brandweer water weg kon halen en dat er vermoedelijk nog twee personen in het brandende pand zouden zijn. Daarom werd opgeschaald naar middelbrand waardoor een tweede tankautospuit ter plaatse kwam. Na 10 minuten werd het eerste slachtoffer aangetroffen en na ruim een half uur de tweede.

Tijdens het blussen van de brand moesten de opslagtanks gekoeld worden met water. Na drie kwartier hadden de brandweerlieden de situatie onder controle en konden zij inpakken. Volgens Hans Ringnalda van het Wetterskip was het een geslaagde oefening.

De waterleiding waar de brandweer water uit pompte bleek tijdens de oefening niet sterk genoeg. Het water kwam daardoor al vrij snel omhoog. De brandweer heeft het water voor de rest van de oefening uit het naastgelegen meer gepompt.

Video: R. Kiestra
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Hh4WrT0MN7E[/youtube]

Over de fotograaf

112Fryslan