FRYSLÂN – Flinke onweersbuien hebben zaterdagochtend voor drukte gezorgd bij de brandweer. Diverse keren werd er uitgerukt voor wateroverlast.

In Drachten liep de vaccinatielocatie onder, de brandweer werd hiervoor opgeroepen. De vaccinaties in het Fries Congrescentrum konden door de wateroverlast niet doorgaan. Een grote schoonmaakploeg is aan de slag gegaan om de locatie weer gereed te maken. De brandweer heeft enkele paaltjes verwijderd, zodat de vaccinatiebus van GGD Fryslân naar binnen gereden kon worden, om vanuit de bus te kunnen vaccineren.

Bij een woning aan het Grasland in Drachten was de garage vol gelopen met water, doordat de pomp het had begeven. De brandweer is met man en macht bezig geweest om de garage leeg te pompen. Ook stonden de straten vol met water na de  wolkbreuk.

In de garage stond een elektrische auto, of deze schade heeft opgelopen door het water is nog onbekend. De brandweer is enige tijd bezig geweest om de garage leeg te pompen.

In Leeuwarden moest de brandweer ook diverse malen uitrukken voor wateroverlast. In de Speelmansstraat was de weg rondom een put weggezakt, de brandweer heeft een afzetting gemaakt. Iets later moesten ze naar de Schieringerweg waar de kelderbox was volgelopen. De brandweer is hier enige tijd bezig geweest om de kelder leeg te pompen.

Foto’s 1 t/m 6 112drachten.nl

 

Redactie