Voorpagina > Garage verwoest door uitslaande brand
2. Regio Brandweer Hoofd Nieuws Noord-Oost

Garage verwoest door uitslaande brand

Corné van der Meer

DROGEHAM – Aan de Tsjerke Buorren in Drogeham zijn vele brandweerkorpsen dinsdagmorgen lange tijd bezig geweest met een uitslaande garagebrand. In de garage zat volgens de brandweer een studio.

Rond twintig over elf werd de brandweer van Drogeham gealarmeerd, een kleine tien minuten later schaalden zij op naar het sein middelbrand, waarop ook brandweer Surhuisterveen ter plaatse kwam. Het vuur greep snel om zich heen, de brandweer probeerde met man en macht overslag naar omliggende gebouwen te voorkomen. Een van die gebouwen was dorpshuis ‘De Fakkel’.

Rond tien voor twaalf werd er ook om assistentie van een autoladder gevraagd, het voertuig uit Drachten was snel ter plaatse om te assisteren met het blussen vanaf hoogte. Tot slot werd er rond die tijd ook assistentie gevraagd van korps Buitenpost.

Door de grote en snelle inzet van de korpsen kon worden voorkomen dat omliggende gebouwen in brand vlogen. Wel liep het dorpshuis rook- en waterschade op. Het kan ondanks de schade morgen wel gewoon open om te dienen als stembureau in het dorp.

Rond kwart voor één werd het sein brandmeester gegeven.

Foto’s: Corné van der Meer

Over de fotograaf

Redactie 112fryslan