LEEUWARDEN – De brandweer moest zaterdagmiddag diverse malen in actie komen vanwege omgewaaide bomen in de stad en omstreken.

Bij Marssum was langs de A31 een boom omgewaaid tussen de snelweg en de oprit richting Harlingen. De vrijwillige brandweer van Post Noord kwam met spoed ter plaatse. Ook politie en Rijkswaterstaat kwamen ter plaatse. Het verkeer ondervond enige hinder.

In de Papaverstraat viel een forse boom op twee geparkeerde auto’s. Een van de auto’s is hierdoor zwaar beschadigd geraakt. De brandweer moest er aan te pas komen om de boom te verwijderen.

Op de Poelruit viel een boom tegen een woning aan en dreigde nog verder te vallen en daarmee schade te veroorzaken. De brandweer zette een tankautospuit en hoogwerker in om de boom in stukken te zagen, met de kraan van de hulpverleningswagen werd de boom gezekerd zodat deze niet verder kon vallen.

Iets verderop in de straat lag ook een boom op het schuine dak van een woning. Ook deze is door de brandweer (deels) verwijderd.

Op de Osingastate viel een grote boom om, welke straat en fietspad volledig versperde. De brandweer heeft de weg weer vrijgemaakt. Ook op de Nijlansdyk viel een boom op twee auto’s. Hier is voor zover bekend nog geen brandweer bij geweest.

112Fryslan