LEEUWARDEN – Tijdens de jaarwisseling moest de brandweer meerdere keren uitrukken voor kleine buitenbrandjes.

Rond 19:10 werd er gealarmeerd voor een schuurtje in brand achter een woning in de Willem Lorestraat. Dit bleek zodanig mee te vallen dat een emmertje water genoeg was om het brandje te doven.

Rond 20:30 werd de brandweer opnieuw gealarmeerd, ditmaal voor een buitenbrand in de Dirk Boutstraat. Dit vuurtje was uit zichzelf al gedoofd en de brandweer kwam daarom ook niet ter plaatse. Ze konden daarom niet veel later door naar de Holwortel voor een containerbrand.

Om 21:52 werd er gealarmeerd voor een buitenbrand op de Middelzeelaan. Op het terrein van voetvalvereniging Leeuwarder Zwaluwen bleek een kliko in brand te staan. Door een hekwerk heen werd dit brandje al snel geblust met een straal water.

Om 22:53 was er melding van een woningbrand in de Essenstraat. Hierop rukten een tankautospuit, een hoogwerker en de politie uit. Aangekomen bleek het te gaan om een buitenbrand waarvan de vlammen even een paar meter hoog waren geweest. Brandweer en politie besloten in overleg dat het vreugdevuur mocht blijven branden.

Om 23:15 moest de brandweer met spoed naar de Vlietsterbrug voor een buitenbrand. Ook dit bleek om een vreugdevuur te gaan. Omdat dit vuurtje geen gevaar opleverde werd het niet geblust. Toen de brandweer eenmaal vertrokken was, werd er nog een oud papier kliko op het vuur gegooid.

Gedurende de nacht moest de brandweer nog diverse keren uitrukken voor vreugdevuren en kleine buitenbrandjes. Op de Stationsweg werd o.a. een klein brandje midden op de weg geblust. Ook een vuurtje op de Humaldastate werd geblust, omdat het schade kon veroorzaken aan het wegdek. Verder waren er nog brandjes in de Boomgaardstraat, de Holwortel en het Daslook.

Bij de Proffessor Grewelschool aan de Melkemastate kwam de brandweer ter plaatse voor een automatisch brandalarm. Ook de politie en beveiliging kwamen ter plaatse. Op het moment dat de politie zou vertrekken werden zij door een brandweerman aangesproken en ging men de school in. Wat er exact aan de hand was is bij ons nog niet bekend.

[zideo]zideo=6c6f6d54&playzideo=6b346d556e313173[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan