Voorpagina > Brandweer De Westereen in het nieuw
2. Gemeente Noard-East

Brandweer De Westereen in het nieuw

Brandweer De Westereen in het nieuw

DE WESTEREEN – Zaterdag 28 december was het voor de brandweer van De Westereen een bijzondere dag.

Vandaag heeft het korps een nieuwe kazerne en een tankautospuit in ontvangst mogen nemen. Het oude voertuig, de Dennis Rapier uit 1996 bleek na vele trouwe dienstjaren zijn beste tijd te hebben gehad. Daarom heeft men destijds besloten om de Dennis te vervangen door een MAN TGM 15.250 4×2 BL.

Door het aanschaffen van het voertuig werd er duidelijk dat de oude kazerne aan de Mûnewei ook aan vervanging toe bleek te zijn. Naast het feit dat het voertuig te groot zou zijn voor de kazerne, bleek ook dat het gebouw niet meer aan de wettelijke eisen voldeed. Men heeft toen destijds besloten om de nieuwe kazerne aan de rand van het dorp op de Roazenloane te laten bouwen.

Deze zaterdag was het dan zover, de nieuwe kazerne en de tankautospuit werden officieel in ontvangst genomen. Alle voertuigen die bij De Westereen dienst hebben gedaan kwamen in volgorde van oud tot nieuw aanrijden. Na aankomst van het nieuwe voertuig werden de sleutels officeel overhandigd aan burgemeester Arie Aalberts van gemeente Dantumadiel.

Vervolgens werd het gordijn voor de nieuwe kazerne officeel door brandweercommandant Henk van der Veen en burgemeester Arie Aalberts geopend. Na de opening werd er onder genot van een hapje en een drankje nog nagenoten in de nieuwe kazerne. Door deze aanschaf kan het korps van De Westereen nog jaren vooruit.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y48_umqO5XE&feature=youtu.be[/youtube]

Over de fotograaf

112Fryslan