Brandweer Buitenpost wint 36ste Brandweerrally

DOKKUM – Zaterdag is het brandweerkorps van Buitenpost eerste geworden op de 36ste Brandweerrally van Dokkum. Korps Kollum werd tweede en Oosthuizen (gemeente Zeevang, Noord Holland) mocht de derde prijs mee naar huis nemen. In totaal deden er zestien korpsen aan de brandweerrally mee.

Er waren in totaal 6 proeven, waarvan 1 in Dokkumer Nieuwe Zijlen, hier werd op tijd gekanood en moest een rebus worden gemaakt. De tweede proef was nabij Wierum, hier moest men de Waddenzee in om verschillende formulieren met rampen te analyseren. De derde proef was in Aalsum, hier moest een persoon, die op een brancard lag, door vier brandweermannen door een parcours worden getild.

De andere drie proeven, waren in Dokkum. Een bij de brandweerkazerne, waarbij de waterwinning zo snel mogelijk moest worden aangelegd om de hoogwerker te voeden. Als de hoogwerker water had, moesten twee personen vanuit de hoogwerker in een emmer richten en die vol water krijgen, zodat een boot werd aangetrokken. Op de Hoedemakersweg in Dokkum was een proef met het besparen van water, wat soms ook heel moeilijk bleek te zijn. De derde proef was bij het Adfunturepark, hier moest in een bepaalde tijd zo vaak mogelijk van een glijbaan worden afgegaan, waarbij men op een band zat.

Na een warme Chinese maaltijd, werden de prijzen uitgereikt door commandant Henk van der Veen. Rond 18:30 uur begon het defilé, alle brandweervoertuigen die mee hadden gedaan gingen met zwaailicht en sirene door de stad. Bij nieuwbouwwijk de Trije Terpen werd iedereen uitgezwaaid, waarna iedereen weer huiswaarts keerde.

Video: Ate Atema
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8gXah4Pfh1Q[/youtube]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan