WOLVEGA – De brandweer is maandagavond even na zeven uur in actie gekomen voor een autobrand op de Lycklamaweg.

De automobilist reed op de A32, toen hij een vreemde geur opmerkte. Eenmaal de afrit genomen en rijdend op de Lycklamaweg richting het centrum van Wolvega, werd die geur steeds erger, waarop de man besloot de auto langs de kant te zetten.

Al snel kwam er rook onder de auto vandaan, waarop hij besloot de hulpdiensten in kennis te stellen. Eenmaal ter plaatse leek het op het eerste gezicht mee te vallen. Er kwam wat rook vanuit de auto en er was sprake van een penetrante brandlucht. Terwijl de brandweerlieden bezig waren het voertuig te controleren, werd de brand alsnog opgemerkt. Vervolgens begon de brandstoftank te lekken, waarop er een brandend spoor van brandstof ontstond.

Tijdens de bluswerkzaamheden van de brandweer, begon de auto spontaan ‘vuur te spugen’, zoals een omstander het fenomeen benoemde. De brandstof vatte vlam, maar werd door het bluswerk van de brandweer verspreid. Dit veroorzaakte enkele steekvlammen onder de auto weg, richting een woning. Gelukkig bleek dit van korte duur en was het incident snel onder controle. Door de politie werd de Lycklamaweg voor een deel afgesloten vanwege de brand. Er raakte niemand gewond.