LEEUWARDEN – De brandweer heeft vrijdagavond laat de politie geholpen nadat er een kluis werd aangetroffen bij een melding van een woninginbraak aan de Harlingerstraatweg.

De politie ging rond 22:45 uur af op een melding dat er zou worden ingebroken bij een woning. Ter plaatse gekomen troffen agenten onder andere een breekijzer en een kluis aan bij de voorzijde van de woning. De voordeur bleek te zijn opengebroken.
Een agent die via de steeg richting de achterzijde van de woning liep, trof daar een verdachte aan. De 29 jarige Leeuwarder werd aangehouden op verdenking van inbraak.

Vermoedelijk heeft een tweede verdachte via de achtertuin de plaats delict kunnen verlaten. Via burgernet werd opgeroepen om uit te kijken naar een persoon in donkere broek met lichtere kleur shirt.

Door de forensische opsporing zal nader onderzoek worden gedaan in de woning. De verdachte is ingesloten en het onderzoek loopt. De aangetroffen kluis werd door de brandweer naar de straat gerold met speciale hulpmiddelen en daarna met een hv kraan op een brandweerwagen geladen. De kluis is overgebracht naar het politiebureau.

Bent u getuige geweest van deze inbraak en/of heeft u (deur) bel camerabeelden van de verdachten? Bel dan met 0900-8844 o.v.v. het zaaknummer 2022258307. Heeft u wel informatie maar wilt u die liever anoniem melden? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000