KOUDUM – Het onderdeel oppervlakte redding van de landelijke brandweerwedstrijden werd zaterdag gehouden in Koudum.

De brandweer vrijwilligers van post Koudum organiseerden dit jaar samen met het ABWC de landelijke finale Oppervlakteredding. Aan de landelijke finale deden zes korpsen mee, waarvan er drie een prijs konden winnen.

Scenario

De rondvaartboot “Moeders Angst” is op terug reis naar jachthaven Galamadammen, op de boot zitten nog een aantal mensen. In dezelfde haven zijn twee mensen stunts aan het uitvoeren met een Flyboard. Als de rondvaartboot de haven in vaart gaat het mis. De flyboarder verliest de controle en klapt op het dek van de rondvaartboot, hier wordt de flyboarder gespiesd door de vlaggenmast van de rondvaartboot. Door de klap vallen er twee mensen van de rondvaartboot in het water.

Persoon 1 is niet aanspreekbaar, de 2e persoon zit in een rolstoel. Deze hangt half over de rand in het water, deze persoon is verlamd aan de benen waardoor de benen vast zitten met klittenband aan de rolstoel. Op de jetski van de flyboarder zit ook een persoon, deze is in paniek maar heeft verder geen verwondingen.

Bij aankomst van het oppervlaktereddingsteam (OVRT) komt er een persoon in een auto aan, deze zou haar vader ophalen die op de rondvaartboot zit. Als zij ziet wat er allemaal gebeurd op en om de rondvaartboot raakt ze in paniek en krijgt ze een hart stilstand.

De uitslag

  1. Balk (Fryslân)
  2. Nieuw Lekkerland (Rotterdam)
  3. Barendrecht (Rotterdam)
  4. Opheusden (Gelderland)
  5. Naarden (Gooi & Vechtstreek)
  6. Hank (Brabant)

Foto’s Brandweer Balk en Brandweer Koudum, beide posten hebben hun eigen Facebookpagina volgt u hen al?

Facebook Brandweer Balk
Facebook Brandweer Koudum