ANJUM – Zaterdag 14 december werd de brandweer van Anjum officieel in een nieuw jasje gestoken.

De blusgroep van Anjum heeft vandaag namelijk een nieuw voertuig mogen ontvangen, een nieuwe tankautospuit. Ook nemen zij sinds vandaag de nieuwe kazerne in gebruik. Omdat het huidige brandweervoertuig, de DAF 45 uit 1994 aan vervanging toe was, heeft men destijds besloten om een nieuw voertuig aan te schaffen. Dit gaat om de MAN TGM 15.250 4×2 BL. Het nieuwe voertuig beschikt over de nieuwste snufjes.

Omdat het nieuwe voertuig te groot is voor de oude kazerne, dat aan de Holdingastrjitte gevestigd zit, heeft men destijds besloten om een nieuwe kazerne te laten bouwen. Deze zou aan de Buorfinne moeten komen.

Nadat het nieuwe voertuig rond 10:00 uur bij de oude locatie aan de Holdingastrjitte aankwam, werden de sleutels van het voertuig overhandigd en werd het officieel in gebruik worden genomen. Vervolgens vertrokken de brandweerlieden en genodigden naar de nieuwe locatie aan de Buorfinne. Hier hebben burgemeester Marga Waanders en brandweercommandant Henk van der Veen het brandweerlogo aan de gevel officieel onthuld.

De genodigden konden vervolgens het nieuwe voertuig en de kazerne van binnen bezichtigen. Het nieuwe voertuig van Anjum is het eerste van de drie nieuwe voertuigen die de brandweer van Noord-Oost Fryslân in ontvangst neemt. De komende weken krijgen de korpsen van Damwâld en De Westereen ook een nieuwe tankautospuit.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=So6o5yIo1pU&feature=youtu.be[/youtube]

112Fryslan