RYPTSJERK – De brandweer van Gytsjerk is maandagmiddag in actie gekomen voor een melding van een buitenbrand. Bij een houtverwerkingsbedrijf aan de Binnendijk bleek een compostbult in brand te staan.

Rond 15:45 uur werd de brand in de compostbult door een medewerker ontdekt. Omdat de compostbult dichtbij een schuur stond werd er direct alarm geslagen. Via 1-1-2 werd de meldkamer gewaarschuwd, die daarop de blusgroep van Gytsjerk alarmeerde. De brandweer was snel op het opgegeven adres ter plaatse.

De brandweer heeft direct de blussing ingezet om het vuur te doven. Omdat het voor de brandweer moeilijk was om het vuur direct te doven, is de bult met behulp van een mobiele kraan uit elkaar getrokken.

Naast de brandweer kwam ook de politie bij de brand ter plaatse. Omdat het water vanaf de doorgaande weg uit een brandkraan gehaald moest worden, heeft de politie gedurende de brand een deel van de Binnendijk afgesloten voor het autoverkeer. Vanwege de afzetting moest het verkeer daarom door de politie verder omgeleid worden.

Omdat de bult helemaal uit elkaar getrokken moest worden, is de brandweer nog langdurig bezig geweest met de brand.

Ate Atema