Brandstichtingen in Heerenveen

HEERENVEEN- De politie stelt een onderzoek in naar twee gevallen van brandstichtingen die in de nacht van woensdag op donderdag in de van Cuyckstraat en op de Wettertoer plaatsvonden.

Om 01.00 uur kwam een melding via 1-1-2 bij de politie en brandweer binnen dat op de Wettertoer een container, die tegen een houten berging stond, in brand was gestoken. Door snel ingrijpen van de agenten en omstanders kon erger worden voorkomen.

Om 02.00 uur kwam opnieuw een brandmelding bij de hulpdiensten binnen, nu vanaf de van Cuyckstraat. Hier werd een bewoner door een oplettende voorbijganger wakker gemaakt toen deze rook bij de woning vandaan zag komen.

Aan de achterzijde van de woning bleken drie kliko’s, twee fietsen, een tv-schotel en een schutting van vier meter lengte en een kruiwagen in brand te staan. Bij de buren ging een tuinmeubel in vlammen op. Aan beide woningen ontstond veel schade door de brand. Ook hier kon door snel ingrijpen van politie en brandweer erger worden voorkomen. De gedupeerden deden aangifte.

Foto’s [url=http://www.kazernesheerenveen.nl/]Keimpe[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan