Brandstichting door insluiper

DE TRIEMEN – In de nacht van woensdag naar donderdag kreeg de brandweer van Kollum rond een uur een melding van een woningbrand aan de Dolle.

Achter in de woning bleek een klein brandje te woeden dat snel onder controle was. Het bleek dat er meer aan de hand was dan alleen brand, een persoon zou de vrouw des huizes mogelijk met een vuurwapen hebben bedreigd en een brandbare vloeistof over de vloer hebben gegoten en vervolgens hebben ontstoken. De 50-jarige moeder en drie tieners konden het pand tijdig verlaten en werden door de buren opgevangen.

De politie is gelijk een onderzoek gestart, bij de woning werd een lege flacon aangetroffen waar mogelijk de vloeistof in heeft gezeten. De technische recherche is ook naar de woning gekomen om hier onderzoek te verrichten. Het gehele huis liep veel roetschade op waardoor de bewoners bij familie onderdak moesten vinden. Een hond die ook in de woning zat kon door de brandweer ongedeerd naar buiten worden gebracht.

De politie doet in het kader van het onderzoek naar de brand geen mededelingen. De zaak is in onderzoek bij de technische recherche, de politie wil het verhaal noch ontkennen of bevestigen.

Tekst en foto’s Henk Koster – [url=http://www.112-nof.nl/]112 NOF[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan