LEEUWARDEN -Zaterdagmiddag stond de brandweer op het Zaailand voor de brandpreventie weken, later op de middag startte daar ook de streetparade.

In Nederland rukt de brandweer jaarlijks zo’n 7000 keer uit om woningbranden te blussen. De meeste branden beginnen tijdens het koken. Maar ook door het onvoorzichtig omgaan met kaarsen, sigaretten, open vuur of door slecht onderhoud of foutief gebruik van elektrische apparaten.
Op het Zaailand had brandweer Leeuwarden een rookcontainer neergezet waarin mensen zelf konden ervaren hoe het is om de weg te vinden in de rook.

Wat doe jij bij brand? Doe de [url=http://www.watdoejijbijbrand.nl/]test[/url]! [url=http://www.watdoejijbijbrand.nl/]Wat doe jij bij brand.nl[/url]

Streetparade
Rond 15:00 ging de streetparade van Taptoe Leeuwarden van start vanaf het vernieuwde Zaailand. Verschillende muziekkorpsen liepen daar vandaan door de binnenstad heen. De route ging via het Ruitserskwartier, Wirdumerdijk, Nieuwestad, Peperstraat, Voorstreek, Eewal, Sint Jacobstraat, Nieuwestad en eindigde op het op het Oldehoofsterkerkhof.

112Fryslan