Brandhaard lastig te bereiken in nieuwbouwwoning

BEARS – Toekomstige bewoners van een nieuwbouwwoning aan de Beasterdyk kunnen voorlopig hun nieuwe woning niet gaan betrekken. Zaterdagavond brak brand uit die grote schade aanrichtte.

Rond 19:00 uur werd een forse rookontwikkeling waargenomen aan de achterzijde van de nieuwbouwwoning. De brandweer uit Mantgum werd gealarmeerd en kreeg niet veel later assistentie van de brandweer uit Leeuwarden die met onder meer een hoogwerker uitrukte.

Eenmaal ter plaatse gekomen bleek de woning volledig vol rook te staan. De brandweer ging op onderzoek uit naar de herkomst en vond deze al gauw nabij een dakkapel. De felle brandhaard bleek tussen het plafond en het dakbeschot te zitten. Omdat het vuur lastig was te bereiken, werd gestart met sloopwerk.

Hierdoor werd het voor de brandweerlieden mogelijk om het vuur te kunnen blussen. De brand was hierna vlot onder controle. De nieuwbouwwoning liep forse schade op. De toekomstige bewoners, die over een aantal weken de woning zouden betrekken, kunnen hier voorlopig nog niet terecht.

Video : E. Brandsma
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PATWgHSjkFI&edit=vd[/youtube]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan