NOORDWOLDE FR – Donderdagavond rond 21:20 uur werd de brandweer opgeroepen om naar het Vlechtwerk te gaan voor een brandgerucht.

Ter plaatse hing er een sterke brandlucht om het Vlechtwerk, het vlechtmuseum van Noordwolde. De brandweer begon in eerste instantie aan de achterzijde een onderzoek. Al snel werd de wagen naar de voorzijde van het gebouw gestuurd. De bevelvoerder liep met de bemanning het pand binnen om onderzoek te verrichten.

Ondertussen stroomde publiek toe en kwam de politie ook ter plaatse. Bij het uitstappen werd de deur van de bijrijder licht beschadigd wegens de verhoging van de stoep van de bushalte. De politie deed om het pand een klein onderzoek maar kon niks vinden. Evenals de brandweerlieden die binnen het pand een onderzoek deden.

Tot nog toe is het onbekend wat de oorzaak is van de brandlucht. Wel is duidelijk dat de lucht via een ventilator naar binnen is gegaan waardoor er binnen het gebouw ook een brandlucht werd geroken. Na een uur konden de brandweerlieden weer terug richting kazerne.

Foto’s Boudewijn Bos, [url=http://www.112post.nl]www.112post.nl [/url]

112Fryslan