HEERENVEEN / WOLVEGA – Op de A32 ter hoogte van Oldeholtwolde is zaterdagavond een ongeval gebeurd waarbij drie mensen gewond zijn geraakt en één persoon is overleden.

Rond 17:00 uur kwamen op de snelweg tussen Wolvega en Heerenveen twee auto’s met elkaar in botsing. Één van de auto’s (Cabrio) kwam op de vluchtstrook/in de berm tot stilstand, de ander op de linkerrijbaan. Beide auto’s vlogen vervolgens door de botsing in brand. Mensen die dit zagen gebeuren grepen direct in en konden, voor zover bekend, de mensen uit de auto krijgen. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, ter assistentie werd ook de traumahelikopter ingevlogen.

De brandweer hield zich bezig met het blussen van de brandende auto’s, terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over de gewonden. Voor één van de slachtoffers mocht de hulp helaas niet meer baten, hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Volgens ooggetuigen waren er explosies te horen. Aan de onderstaande Twitter berichten is te zien dat er sprake was van een vuurzee. De snelweg tussen Wolvega en Heerenveen is afgesloten en zal vanwege onderzoek en berging nog enige tijd dicht zijn.

Beelden met mobiel gemaakt door Richard de Boer

Ook op de A7 en A32 nabij het klaverblad zijn deze avond ongevallen geweest. Op de A7 was ook sprake van een brandende auto, een gewonde. Op de A32 een kop staart zonder gewonden.

112Fryslan