FRYSLAN - Zaterdag trok er zwaar noodweer over de provincie heen. Regen en blikseminslagen zorgden voor wateroverlast, brand en stormschade.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

In de regio Smallingerland moest de brandweer uitrukken voor een brandende schuur. De bliksem was ingeslagen inde houten schuur achter de woning, de bewoner kon zelf de brand blussen. De brandweer heeft een inspectie gedaan.

Verder kwamen er nog enkele meldingen uit de zuidoost hoek van o.a. wateroverlast, stormschade en een wegverzakking in Gorredijk. Hier is de brandweer ter plaatse gekomen om te kijken wat ze konden doen. De brandweer heeft de weg met lint afgesloten.

In de regio Sneek werd het Geeuw Aquaduct in de a7 tijdelijk afgesloten omdat het vol stond met water. In de Winsemiusstraat in Sneek werd een woningbrand gemeld. Hier was de bliksem ingeslagen waardoor veel schade ontstond aan het dak.

Ook in Britsum sloeg de bliksem in in een woning waardoor er brand ontstond. De brandweerkorpsen van Stiens, Sint Annaparochie en Leeuwarden-Noord kwamen ter plaatse om de brand te blussen.

Ook in de rest van de provincie had de brandweer het druk met het wegpompen van water, opruimen van takken/bomen en andere stormschade. In Leeuwarden kwamen op verschillende plaatsen deksels van grote rioolputten los te liggen. Sommige deksels spoelden zelfs weg waardoor zeer gevaarlijke situaties ontstonden. Op de Fahrenheitweg reed iemand met zijn auto in het gat van zo’n rioolput waardoor zijn wiel zwaar beschadigd raakte.

112Fryslan