LEEUWARDEN - Zaterdag op zondag nacht heeft er een grote brand gewoed op het terrein van een recyclingbedrijf aan de Newtonweg in Leeuwarden.

De brand is rond 01.45 ontdekt en toen stond de hele bult met autobandenresten al in de brand. De brandweer heeft gelijk na aankomst van de eerste ts opgeschaald naar middelbrand waarop de ts 2 uitrukte, Na enkele minuten was de melding GRIP 1 en kwamen verschillende brandweerkorpsen ter plaatse, waaronder korps Grou met de dompelpomp + haakarmvoertuig. Ook kwam Drachten en Sneek ter plaatse met de verbindingwagen en de commandowagen.

Door de hevige rookontwikkeling werd de Newtonlaan geheel afgezet door de politie en was de rook in de verre omtrek te zien. Zoals in Deinum waar de rook precies overheen kwam en het behoorlijk stonk.

De brandweer is de gehele nacht bezig geweest met het na blussen van de brand. Het gaat hier vermoedelijk om brandstichting. Er is een korte tijd terug ook een felle brand geweest op ditzelfde terrein met autobanden. https://112fryslan.nl/zomplog/index.php?content=detail&id=903

Foto’s M.Stienstra, R.J. Boonstra, R. V/D Heide, W.Titsing 

112Fryslan

})