HEERENVEEN – Op de 8e verdieping van een flat aan de Munt heeft in de nacht naar zondag brand gewoed. Een bewoner moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Even na vier uur kwam de melding van een woningbrand binnen bij de brandweer, welke vanwege de rookverspreiding vlot opschaalden naar middelbrand en later grote brand. Blusgroepen uit Heerenveen, Tjalleberd, Nieuwehorne en een grootwater transport uit Joure kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Volgens de brandweer zou de brand veroorzaakt zijn door een pannetje.

De brandweerlieden hadden de brand snel onder controle en zijn daarna begonnen met het controleren van de woningen op rookontwikkeling en koolmonoxide. De rookverspreiding bleek uiteindelijk erg mee te vallen. De woning waar de brand woedde, heeft flinke rook- en roetschade opgelopen.

De bewoner is na controle door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoner bij te staan voor de afhandeling van de schade.

Foto’s: ProNews

 

 

Redactie

})