JOURE – Zwembad en sporthal Swimfun en Sportfun aan de Sewei zijn donderdagavond ontruimd geweest na een probleem met het zoutelectrolyse apparaat. Twee personen zijn gewond geraakt.

Even na acht uur kwam de eerste melding van de brand binnen bij de meldkamer. Vanuit de kelder in het pand kwam rook weg. De hulpdiensten schaalden snel op naar middelbrand en grip-1. Het zwembad en de sporthal werden meteen ontruimd. De adviseur gevaarlijke stoffen was opgeroepen en vanuit Leeuwarden is de zogenaamde ontsmettingscontainer opgeroepen om te assisteren.

Uiteindelijk bleek er een probleem te zijn met het zoutelectrolyse apparaat. Deze machine zet zout om in chloor voor het zwembad. In totaal zijn er twaalf personen met ademhalingsproblemen ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel, twee daarvan moesten voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Ook agenten zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Op dit moment komen er geen gevaarlijke stoffen meer vrij. Van brand bleek uiteindelijk geen sprake te zijn. Alle personen die aanwezig waren in het gebouw zijn opgevangen in een locatie van de gemeente.

 

Redactie

})