LEEUWARDEN – De brandweer ontving zondagavond om 22:41 uur een brandmelding van het openbaar meldsysteem (OMS) van serviceflat Aldlanstate.

Twee tankautospuiten en een hoogwerker rukten daarop uit naar de Hempenserweg. Na verificatie door personeel van Aldlanstate bleek dat er echt brand woedde waarna er opgeschaald werd naar “middelbrand grip 1”. De vrije ploegen van de brandweer kwamen daarop naar de kazerne en diverse ambulances kwamen ter plaatse.

Evacuatie van de bewoners bleek niet nodig omdat de brand mee leek te vallen; in het keukentje van een recreatieruimte in de kelder van het gebouw was brand ontstaan in een oventje. De brandweer wist het vuur snel te bedwingen met blusschuim en door gebruik te maken van de slanghaspel in de kelder waarna er werd om 23:24 werd afgeschaald naar Grip 0. Er raakte niemand gewond.

De brandweerkorpsen van Sneek en Drachten die waren opgekomen om de commando haakarmbak te leveren en de verbindings / commandowagen te bemannen konden daarop terugkeren. Door een ventilator in te zetten en de deuren aan weerszijden van het pand open te zetten is de kelder rookvrij gemaakt.

[zideo]zideo=6c6f6d54&playzideo=6b3453556f567073[/zideo]

112Fryslan