STAVOREN – De brandweer is maandagmiddag omstreeks twee uur uitgerukt voor een brand in een schip dat in het water aan de Stationsweg ligt

Ten tijde van het uitbreken van de brand waren er twee personen aanwezig, maar konden tijdig het schip verlaten. Het schip wordt in de zomer verhuurd voor dag- en weektochten, het is niet duidelijk of dat het schip tijdens het uitbreken van de brand verhuurd werd.

De brandweer meldde rond drie uur dat de brand in de machinekamer lastig te bereiken was. Om de brand uit te krijgen werd de machinekamer volgespoten met blusschuim. Daarnaast werd het schip aan de buitenzijde gekoeld.

Rond vier uur was er nog steeds veel hitte in het schip(een Tjalk van 25 meter), vanuit diverse openingen probeert de brandweer het vuur te bestrijden. Ook word ter voorkoming van uitbreiding het schip aan de buitenzijde gekoeld. bij de brand zijn drie tankautospuiten ingezet.

Om te voorkomen dat het schip zinkt onder de hoeveelheid bluswater en schuim word het schip omgedraaid met behulp van een rhib. hierdoor komt de achterkant van het schip dichterbij de kant waardoor het overtollige bluswater uit het schip worden gezogen. hiermee zorgt men er ook voor dat het vervuilde bluswater niet geloosd word op het open water.

De brand was rond zes uur onder controle. De brandweer is bezig om het bluswater en het schuim uit de machinekamer weg te pompen. De verwachting is dat dit nog ongeveer anderhalf uur ging duren.

redactie nw

})