BAKKEVEEN – Aan de Greate Kamp zijn de hulpdiensten dinsdagmiddag ingezet vanwege een melding van een brand in een bijgebouw. Bij aankomst werd duidelijk dat het achter het woonhuis betrof en door snel optreden van de brandweer kon erger voorkomen worden.

Omstreeks half twaalf werd de blusploeg van Ureterp naar het opgegeven adres toegestuurd. Naast het brandweerkorps werden er tevens drie politie eenheden meegestuurd. Bij aankomst werd duidelijk dat het in de tuin achter een woonhuis betrof en dat de brand was ontstaan in een opslagplaats van hout, wat over het algemeen gebruikt wordt voor de houtkachel.

De brandweer heeft vlak na aankomst meteen de blussing ingezet en heeft door snel optreden het vuur vrij snel onder controle gekregen. Door het snelle optreden kon erger voorkomen worden, maar waren er vervolgens wel enkele sloopwerkzaamheden noodzakelijk om zo beter bij de vuurhaard te komen. Bij de brand raakte verder niemand gewond. Wat en hoe de brand kon ontstaan is verder niet bekend.