SNEEK/FERWERT – Maandagavond werden er twee oefeningen gehouden in Sneek en Ferwert. In Sneek werd er brand gesimuleerd in twee appartementen aan de Dekemalaan.

Doel van de oefeningen is om het publiek te laten zien hoe een realistische brandmelding eruit komt te zien. In Ferwert werd brand in een woning gesimuleerd waarbij nog twee slachtoffers binnen waren. Een slachtoffer werd met de hoogwerker gered.

“Een hele hoop mensen verwachten dat de brandweer binnen 1 a 2 minuten ter plaatse is, helaas duurt dit in de praktijk een stuk langer.”

Om de mensen hiervan bewust te maken en te laten zien wat ze kunnen doen voor de brandveiligheid in en rondom de woning worden er diverse oefeningen in de wijk gehouden. Tijdens deze oefeningen kan het publiek zien hoe de brandweer te werk gaat en in gesprek gaan met de brandweer. Ook kregen buurtbewoners de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om in een woning vol rook te zijn.

De eerst volgende oefeningen zijn op donderdag 13 juli in Leeuwarden en op maandag 17 juli in Harlingen. De exacte locaties zullen op het twitter account van @brandweerfrl bekend worden gemaakt.  Meer over brandveiligheid weten? Kijk op brandweerfryslan.nl, bijvoorbeeld naar het onderwerp Doe de Deur Dicht of het vluchtplan bij Wat te doen bij brand.

Foto Sneek Stefan Postema – Foto’s Ferwert Ytzen Korf

Redactie