HEERENVEEN – Bij het Militair Geneeskundig Logistiek Centrum is de brandweer vrijdag aan het begin van de middag langdurig bezig geweest met het vinden van een brand. Omstreeks één uur werd de brandweer opgeroepen voor een gebouwbrand bij desbetreffende pand.

Rond het pand hing daadwerkelijk een sterke brandlucht. De brandweer startte bij aankomst direct een zoektocht om de brandhaard te vinden. Omdat niet duidelijk was waar de brand precies woedde werd naast twee tankautospuiten ook een hoogwerker gealarmeerd.

Na een half uur zoeken was er nog steeds niks gevonden. Ondanks bleef er wel een alarm klinken in de loods, dat volgens buurtbewoners al vanaf tien uur vanochtend te horen was.

Uiteindelijk werd de brand toch door de brandweer gevonden. Aan de buitenkant van de loods heeft men panelen verwijderd waardoor de brandhaard zichtbaar werd. Enkele brandweerlieden liepen na de sloop en bluswerkzaamheden een extra ronde om het pand heen. Met een warmtebeeldcamera werd gekeken of de brand zich nog verder had verspreid. Dit bleek niet het geval en de brand was daardoor uiteindelijk gedoofd.