TYTSJERK – Aan de Klaverkamp is in de nacht van donderdag op vrijdag de bovenverdieping van een rijtjeswoning compleet uitgebrand.

Omstreeks kwart over vier ’s ochtends vroeg werd de brand gemeld en werd het brandweerkorps van Gytsjerk gealarmeerd. Binnen enkele minuten werd er opgeschaald naar het sein middel-brand, en werden zowel een tankautospuit als de hoogwerker uit Leeuwarden gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer stond de bovenverdieping van de woning al compleet in lichterlaaie. De brandweer heeft direct met een aantal lage drukstralen een aanval ingezet en ervoor gezorgd dat de uitslaande brand geblust werd.

Ondanks het snelle en kordaat optreden van de brandweer kon niet voorkomen worden dat de bovenverdieping van de woning compleet werd verwoest. Naast de bovenverdieping liepen ook de woningen van hetzelfde blok rook en waterschade op.

Veel bewoners van omliggende woningen moesten vanwege het mogelijk gevaar op last van de politie hun woning verlaten, de brand trok daarom veel bekijks. De politie heeft daarom een aantal straten afgesloten. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend.

Ate Atema