HURDEGARYP – Donderdagmiddag omstreeks vijf uur vond er op de Rijksstraatweg – N355 tussen Tytsjerk en Hurdegaryp een aanrijding plaats tussen vier voertuigen, één voertuig belandde naast de weg in een greppel.

De brandweer uit Giekerk(Gytsjerk) en twee ambulances kwamen evenals de politie met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. Er was mogelijk sprake van een bekneld persoon die door de brandweer uit de auto gehaald zou moeten worden. Hiervan bleek echter geen sprake, de brandweer kon zich beperken tot wat hand en span diensten.

Vermoedelijk was de zwarte bestelbus op de grijze Opel gebotst waarna deze in de greppel belandde. Ook een grijze Honda werd van achteren flink geraakt. Een busje van KWS werd vervolgens nog geraakt door de Honda. De verkeersongevallenanalyse(VOA) heeft een onderzoek gedaan naar de exacte toedracht.

Verkeer kon eerst nog via één rijstrook passeren, maar later werd de N355 naar Hurdegaryp afgesloten wegens ongevalsonderzoek en berging. Het verkeer werd via de ventweg geleid wat voor vertraging en file zorgde. Berger Theo Faber heeft de zwaar beschadigde auto’s en het zwarte busje afgesleept.

© Video: Ate Atema