RINSUMAGEAST – Op de Kolkhuzerwei tussen Burdaard en de rotonde met de Lauwersseewei zijn vrijdagavond twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Door een keer-manoeuvre van één van de bestuurders kwamen de voertuigen omstreeks 19:45 uur met elkaar in botsing.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van een Amerikaanse Chevrolet met een zogeheten Van op de Kolkhuzerwei wilde keren. Een bestuurder van een Volkswagen Sharan, komend vanaf  de rotonde zag deze manoeuvre over het hoofd en kon een aanrijding niet voorkomen. De voertuigen kwamen hard met elkaar in botsing. Door de klap brak het linker achterwiel van het Amerikaanse voertuig af en kwam in de sloot terecht.

De hulpdiensten werden direct via de meldkamer opgeroepen om naar de ongevalslocatie te gaan. Verschillende politie-eenheden en een motor-ambulance waren gauw ter plaatse en hebben direct hulp verleend. Een aantal personen zijn door de medewerker van de motor-ambulance gecontroleerd op verwondingen. Een ambulance uit Metslawier is later ter plaatse gekomen, omdat op het eerste oog de verwondingen bij één persoon erger bleken te zijn. Na controle bleken de verwondingen bij deze persoon ook mee te vallen, waardoor vervoer naar het ziekenhuis niet nodig was.

Alle betrokkenen kwamen bij het ongeval met de schrik vrij. De politie heeft bij een aantal betrokkenen de gegevens en de verklaringen genoteerd. Twee bergingsbedrijven zijn ingeschakeld en hebben de zwaar beschadigde voertuigen geborgen en afgesleept.

Foto’s: Ate Atema

Redactie