RAVENSWOUD – Zondagmorgen om 00.40 uur werd de brandweer van Appelscha gealarmeerd voor een bosbrand aan de Meester Lokstraat.

De brandweer kreeg onderweg het bericht dat de brand op de Menneweg was. Bij aankomst van de brandweer bleek het niet om een bosbrand te gaan, maar om een illegale vuilverbranding. Op een akker lag een grote bult afval,waaronder caravans, koelkasten, banden etc. De brand werd in eerste instantie bestreden met twee hogedrukstralen.

Aangezien de waterwinning enkele honderden meters verder op lag werd de assistentie van brandweer Smilde gevraagd. Door dit korps werd de waterwinning gereed gemaakt en kon het vuur met drie lagedrukslangen geblust worden. De bult met afval werd middels een kraan uit elkaar getrokken, waarna de brand geblust was en beide korpsen rond 2.45 uur konden terugkeren richting de kazerne.

De agenten zullen een nader onderzoek instellen van wie de twee caravans zijn geweest. De brandweer was namelijk tijdens het blussen van de brand aangesproken door een omstander. Die wist te vertellen dat de caravans daar waren gedumpt en vervolgens in brand gestoken.

Foto’s en bron: [url=http://www.nieuwsflyer.nl/]© R.Koene Compact Media[/url]

112Fryslan