Bootbrand: Opvarende naar kust gezwommen

HINDELOOPEN – Rond 18:30 werden de diverse hulpdiensten op land en water gealarmeerd voor een brandende boot op het Ijsselmeer.

De brandweer van Workum en Koudum werden ingezet met onder andere een oppervlakte reddingsteam. Aan boord van een jachtje was brand ontstaan waarop naast de brandweer ook de KNRM werd ingeschakeld. Reddingsboten van Hindeloopen, Den Oever en Andijk gingen ter plaatse onder meer omdat er onduidelijk was hoeveel personen aan boord waren. Ook een helikopter werd ingezet om te helpen bij de zoektocht naar eventuele opvarenden.

Rond 19:30 werd bekend dat de enige opvarende naar de kant was gezwommen en veilig op de wal was. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht op eventuele verwondingen. Het Jachtje kon niet meer worden gered en is gezonken. De reddingboten hebben nog wat spullen van het water gehaald.

Zowel brandweer, Kustwacht als KNRM alsmede de meldkamer noord Nederland hebben goed samengewerkt bij deze actie en hebben elkaar via twitter bedankt voor de samenwerking.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan