LEEUWARDEN – Een boot is woensdagochtend volledig uitgebrand op het water in natuurgebied De Grote Wielen. Bij de brand kwam een flinke zwarte rookwolk vrij.

Omstreeks kwart voor acht werden brandweer Gytsjerk en brandweer Burgum met de boot opgeroepen. Even later werd een tweede tankautospuit uit Leeuwarden gealarmeerd. Nabij de trailerhelling aan de Groningerstraatweg werd een brandende kruiser aangetroffen.

Met de boot van de brandweer wilde men bij het vuur komen, maar deze weigerde dienst. Via de bosjes heeft de brandweer een slang richting de boot gekregen om toch te kunnen blussen. In afwachting van een tweede brandweerboot is met een vissersboot van omstanders naar de brandende boot gevaren om het schip naar de kant te slepen. Langs de kant kon de boot volledig worden afgeblust.

Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers aan boord waren, werd het incident met zichtschermen afgeschermd. Het is onduidelijk of er daadwerkelijk een slachtoffer is aangetroffen. Met de tweede ter plaatse gekomen brandweerboot hebben de brandweerlieden het water nog doorzocht.

De oorzaak van het vuur is nog onduidelijk.

 

R. Kiestra