Boom valt om + scooterrijdster onderuit

LEEUWARDEN – Dinsdagmiddag heeft een windvlaag rond 4 uur een boom geveld op de Offenbachstraat te Leeuwarden.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Na enkele telefoontjes van de bewoonster en andere buurtbewoners, kwam er na een uur iemand van de gemeente langs om te kijken hoe erg de situatie nu werkelijk was. Hier bleek dat de boom pal voor een huis lag en ook voor de deur van de woning.

Hierop is direct gebeld en binnen een half uur stond een vrachtwagen van Omrin op de stoep. Deze versleepte de boom een stukje voor het huis weg, zodat de bewoners weer in en uit hun huis konden. Ook kwamen er medewerkers van de gemeente ter plaatse om de boom in stukjes te zagen zodat Omrin de boom kon afvoeren.

Sinds December vorig jaar, was er al een kap vergunning voor de boom. Het was alleen nog een kwestie van tijd waarneer en waar de boom zou vallen. Gelukkig was er op het moment van vallen niemand op de stoep. De boom heeft alleen schade aangericht in de tuin van de bewoners.

Rond 6 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het Leeuwerikplein. Hier bleek een scooterrijdster onderuit te zijn gegaan. Tevens stond er een groene Opel bij op de rotonde, echter was er geen schade te ontdekken. Toen het ambulance personeel klaar waren met de scooterrijdster, reden zij met spoed weer de stad in, wat hier aan de hand was is onbekend.

112Fryslan