HEERENVEEN – Hulpverleners zijn dinsdagmiddag masaal uitgerukt naar het NS-Station in Heerenveen waar een verdachte tas is gevonden.

De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.45 uur het NS-station Centrum van Heerenveen, vanwege een verdachte en onbeheerde tas met onbekende inhoud, ontruimd. Al het treinverkeer van en naar deze locatie is op last van de politie tot 19.15 uur stilgelegd. Daarnaast was een veiligheidszone van kracht met een ring van 50-100 meter rondom het station.

Aanleiding was een onbeheerde vierkante witte plastic tas met daarop Arabische tekens en daarin een donkergekleurd apparaat met knopjes. De Explosieven Opruimings Dienst kwam ter plaatse om de tas te inspecteren. Zij constateerden dat de tas geen explosieven of gevaarlijk materiaal bevatte. Vanaf dat moment ontfermde de politie zich over de tas. De dienstregeling van de NS is vervolgens rond 19.15 uur weer hervat. Daarnaast werd de veiligheidszone rondom het station vanaf dat tijdstip weer opgeheven.

Tijdens het stilgelegde treinverkeer zijn er bussen ingezet om alle reizigers alternatief vervoer te bieden. Dat verliep rustig en voorspoedig waarbij stewards de passagiersstroom begeleidden.

De politie heeft de tas in beslag genomen en gaat de herkomst van de tas en de inhoud onderzoeken. Bij de afdelingen gevonden en verloren voorwerpen is geen melding ontvangen van een verloren of achtergebleven tas. De politie wil graag in contact komen met getuigen die dinsdagmiddag in of rond het station tussen 14.30 uur en 15.30 uur bijzonderheden hebben gezien. Deze personen worden gevraagd om via telefoonnummer 0900-8844 contact op te nemen met politie Fryslân.Bron: www.politie.nl/frieslandFoto’s Klik hier voor een film van diverse voertuigen die arriveren.

112Fryslan