Voorpagina > Boerenprotesten in de provincie Friesland
Fryslan Hoofd Nieuws Politie

Boerenprotesten in de provincie Friesland

Boerenprotesten in de provincie Friesland

FRYSLÂN – Op diverse locaties in de provincie vinden op dit moment boerenprotesten plaats. Door de protesten verliep de ochtendspits zeer druk.

In eerste instantie wilden de boeren distributiecentra van supermarkten platleggen, maar dit werd verboden door de rechter. Wel mocht er actie worden gevoerd. Gisteravond werd er in het kabinet een akkoord bereikt. Het senaat stemde in met de ‘spoedwet aanpakstikstof’. Hierdoor werden de meeste acties bij de distributiecentra afgeblazen. Al vroeg in de ochtend gingen de boeren via diverse snelwegen op pad. Hierdoor liep het verkeer op veel plekken helemaal vast.

In Leeuwarden werden diverse toegangswegen dichtgezet en ook de toegang naar het gebouw van het Wetterskip werd geblokkeerd. Op het Zaailand verzamelden diverse boeren om actie te voeren. Daarbij werd er een Friese vlag gehesen op het paleis van justitie, maar deze werd door medewerkers weer naar beneden gehaald. Niet alleen in Leeuwarden werden toegangswegen dicht gehouden, maar ook in Heerenveen ontstond een chaos door de actievoerende boeren.

Op de Tesselschadestraat/rotonde Heliconweg werd tijdens een protest een kampvuurtje gemaakt. Toen de boeren waren vertrokken is dit brandje door de brandweer geblust.

 

Foto’s 112drachten.nl en Bart Span

Over de fotograaf

Redactie 112fryslan