LEEUWARDEN – Boeren verzamelden zich woensdagmiddag bij het politiebureau Holstmeerweg en in de omgeving van het provinciehuis.

De actie rondom het politiebureau was vanwege de 16-jarige Jouke die vastzit op verdenking van poging doodslag vanwege een incident dinsdagavond: Politie lost schoten op vluchtende tractorbestuurder in Heerenveen. Jouke zijn trekker is door de politie beschoten. Het feit dat de politie schoten gelost heeft, wordt momenteel onderzocht door de Rijksrecherche en het OM. Bussen van de Mobiel Eenheid blokkeerden op de Holstmeerweg de doorgang richting het politiebureau en de gevangenis. Op het moment van schrijven zijn de boeren nog steeds aanwezig.

Ook bij het provinciehuis in de Leeuwarder binnenstad hadden zich weer een hoop boeren met hun trekkers verzameld vanwege het stikstofbeleid. Ze probeerden een gesprek te krijgen met de Statenleden. Een woordvoerder van de provincie liet weten dat de statenleden niet van plan zijn om naar het provinciehuis te komen. Personeel van de provincie had al eerder op de dag de oproep gekregen dat ze mochten thuiswerken vanwege de boerenacties. Een aantal trekkers zijn aan het eind van de middag vertrokken, maar er bleven ook een groot aantal achter.