Voorpagina > Boer zwaargewond en dieren dood bij grote stalbrand
2. Gemeente Sudwest

Boer zwaargewond en dieren dood bij grote stalbrand

Boer zwaargewond en dieren dood bij grote stalbrand

MIRNS – Maandagavond is er een grote brand uitgebroken in een Stal aan de Wieldyk. Daarbij is de boer zwaar gewond geraakt en zijn er honderden geiten en drie paarden omgekomen.

De brand brak iets na 22:00 uit en werd vrij snel opgeschaald naar ‘middelbrand’ en even later naar ‘grote brand’. Toen de boer de brand ontdekte, is hij naar binnen gegaan en heeft hij geprobeerd de brand te blussen en dieren te redden. Hij liep hierbij zware brandwonden op. Per ambulance is hij naar Sint Antonius ziekenhuis in Sneek gebracht. De traumahelikopter stond in Sneek stand-by om de man eventueel over te vliegen, maar dit bleek niet meer nodig.

De brand woedde voornamelijk in de stal. Af en toe was vliegvuur zichtbaar, maar in tegenstelling tot eerdere berichten was de brand niet uitslaand. Wel kwam veel rookontwikkeling vrij. Met man en macht heeft de brandweer geprobeerd om de geiten te redden en dit lukte. Uiteindelijk kon de staldeur worden geopend waarna honderden geiten de wei in renden. Toen later op de avond de brand onder controle was, werd duidelijk dat er toch een groot aantal geiten is omgekomen. Ook drie paarden hebben de brand niet overleefd.

De brand is ontstaan door een shovel die in de stal stond. De brand sloeg snel over naar de stal. Het korps van Bakhuizen kreeg assistentie van de brandweer uit Koudum, Stavoren en Sneek.

Update 8:48
Een kleine foto-update met dank aan [url=http://jrfproducties.nl/]Jaring Rispens[/url].

Over de fotograaf

112Fryslan